Közvetlen vezérlés adatbusz vagy soros port csatlakoztatással?

 • Közvetlen vezérlés adatbusz vagy soros port csatlakoztatással?

Adatbuszra (vagy soros portra) csatlakoztatás, ez mit jelent?

Különböző riasztórendszer gyártók paneljei esetén különböző megoldások léteznek, egyes esetekben az adatbuszt (databus), máshol a soros portot (serial port) vagy keybust használják a Trikdis eszközei.

A technológia lényege, hogy a csatlakoztatott átjelző eszközt megtanítják a riasztó központ nyelvét olvasni, ami egy egyirányú kommunikációs kapcsolat. Ahogy a kezelők vagy egyéb perifériák, úgy az átjelző kommunikátor is megkapja és megérti a rendszer által kiküldött eseményeket továbbítani fogja a beállítások szerint az ügyfél és / vagy a távfelügyelet felé.

Mik az előnyei?

 • Egyszerűbb
 • Megbízhatóbb
 • Gyorsabban telepíthető
 • Szélesebb körű szolgáltatást kínál
 • Gyorsabban történik a kommunikáció

Közvetlen vezérlés

A Közvetlen vezérlés még fejlettebb megoldás, mert ilyenkor az átjelző / kommunikátor nem csak az eseményeket veszi át a központtól, hanem a kezelőn elérhető funkciók egy része is elérhetővé válik, azaz ez már egy kétirányú kommunikáció.

Mit nyertünk még ezzel a megoldással?

 • Még több szolgáltatást, pontosabban
 • A teljes rendszer vagy valamelyik partíció élesíthető vagy kikapcsolható a felhasználói kód segítségével (azzal, amit a kezelőn is beütnénk)
 • Automatikus partíció és zóna feltérképezés
 • A feltérképezett zónák állapotának érzékelése
 • Zóna kiiktatása
 • Nem szükséges kulcsos kapcsolóként bekötni egy kimenetet az  élesítés / hatástalanítás céljából

  Milyen Okos megoldásokat használhatunk ki a Trikdis kommunikátorokkal?

  Eszköztől függően a Trikdis okos kommunikátorok és a Trikdis okos riasztó központok rendelkeznek egy vagy több kimenettel. Ezeket a kimeneteket irányításra lehet használni: kapu vagy garázsajtó nyitás, fűtés, öntöző vagy világítás irányítás stb. rendelhető hozzájuk. Kiegészítve ezeket néhány érzékelővel, pl fény, folyadékszint, hőmérséklet érzékelő, már egyszerűbb okos otthon rendszert állíthatunk össze, amiben a kommunikátor bemenetét pedig visszajelzésként (pl nyitva van a kapu vagy a garázs) használhatjuk.

  Melyik Trikdis átjelző / kommunikátor eszközök "beszélnek" riasztó központ nyelvén?

  *A közvetlen vezérelhető típusokat aláhúzással emeltük ki

  Ethernetes és egy GSM megoldást kínál a Trikdis, ami a népszerű gyártók, azaz Paradox, DSC, Pyronix, UTC Interlogix (Caddx), Innerrange, Honeywell és Texecom, Crow nyelvén beszélnek, amivel a telepített riasztórendszerek 95+ százalékával kompatibilis ez a megoldás.

  Nem találod a listában a saját rendszered? Az E16T kommunikátor bármilyen egyéb riasztó központhoz illeszthető TIP RING csatlakoztatással..

  Nem találod a listában a saját rendszered? A G16T kommunikátor bármilyen egyéb riasztó központhoz illeszthető TIP RING csatlakoztatással.

  A Trikdis G16 és a G16T 2G, 3G, 4G modemmel is rendelhető. Mivel egységnyi adatkapcsolat díja nagyságrendekkel több mint a vezetékes internet kapcsolaté, ezért a kommunikátorokat további Wifi-s RS485 modullal kiegészítve vagy Ethernetes RS485 modullal kiegészítve mobil adat forgalom csökkenés érhető el a kommunikáció biztonságának növelése mellett. Ez egyértelműen a jövő szteenderd megoldása lesz.


   Related Articles

   Related Products

   DSC
   Gator
   Trikdis
   Crow
   Protegus
   Paradox
   Texecom