Zöld felelősségvállalásunk

Zöld felelősségvállalásunk

Szeretnénk bemutatni a Trikdis közép-európai forgalmazójaként azokat az értékeket, amelyeket magunkénak vallunk.

Úgy gondoljuk, hogy vitán felül áll, hogy a környezetvédelmi kérdések mindannyiunkat érintenek, és hatással vannak jövőnkre. Ennek tudatában arra törekszünk, hogy tevékenységeink során fenntartható és környezetbarát megoldásokat alkalmazzunk. Az ügyfeleinknek kínált lehetőségek révén támogatjuk az okos és hatékony energiafelhasználást, valamint az otthonok és vállalkozások biztonságát.

Ezen felül a vállalkozás működése során mindent megteszünk a lehető legkisebb karbonlábnyom eléréséhez. Ennek megfelelően:

  • Újrahasznált csomagolás: Az általunk küldött rendelések esetében büszkén mondhatjuk, hogy több mint 95%-ban újrahasznosított csomagolóanyagot (dobozokat és töltőanyagot) használunk. Ennek kétszeres haszna van: nem csak azt jelenti, hogy nem használunk fel új dobozokat vagy borítékokat, hanem hasznosítunk olyan anyagokat is, amelyek már a szelektív hulladékgyűjtőben végeznének. Ezáltal csökkentjük a környezeti terhelést. Ezeket a hulladékokat saját magunk és a környező vállalkozások által kidobott forrásokból használjuk.
  • Elektronikus számlázás: Számlázás vagy egyéb dokumentum készítés során nem nyomtatunk ki papír számlákat. A számlákat e-mailben küldjük el ügyfeleinknek, ezzel csökkentve a papírhulladék mennyiségét és az erőforrások felhasználását.
  • Papírmentes terméktájékoztatók: A konvenciókkal ellentétben nem készítünk papír alapú terméktájékoztatókat. Az összes tájékoztató anyagunk digitális formátumban érhető el online, ami környezetkímélő és könnyen hozzáférhető, ráadásul ezzel mindig az aktuális, legfrissebb információkat jelenítjük meg.
  • Papírmentes felhasználói és telepítői útmutatók: Nem mellékelünk papír alapú felhasználói és telepítői útmutatókat. Az összes szükséges információ elektronikus formában, például PDF vagy online formátumban érhető el.
  • Papír hulladék újrahasznosítása: Az irodában keletkező minimális (általában beérkező) papír hulladékot szigorúan újrahasznosítjuk.
  • Hulladék szelektálása: Cégünk elkötelezett a hulladék minimalizálása és újrahasznosítása mellett. Az irodában és raktárainkban legalább 99%-ban szelektíven gyűjtjük és újrahasznosítjuk a megfelelő anyagokat.
  • Működés tiszta energiából: Az iroda áramellátását napelemek biztosítják. Ezzel a megújuló energiaforrással csökkentjük a környezeti lábnyomunkat és hozzájárulunk a zöld energiatermelés fejlődéséhez.

Köszönjük, hogy támogatják környezettudatos vállalkozásunkat!

Címkék: