Közvetlen vezérlés adatbusz vagy soros port csatlakoztatással?

 • Közvetlen vezérlés adatbusz vagy soros port csatlakoztatással?

Adatbuszra (vagy soros portra) csatlakoztatás, ez mit jelent?

Különböző riasztórendszer gyártók paneljei esetén különböző megoldások léteznek, egyes esetekben az adatbuszt (databus), máshol a soros portot (serial port) vagy keybusot használják a Trikdis eszközei.

A technológia lényege, hogy a csatlakoztatott átjelző eszközt megtanítják a riasztó központ nyelvét olvasni, ami egy egyirányú kommunikációs kapcsolat. Ahogy a kezelők vagy egyéb perifériák, úgy az átjelző kommunikátor is megkapja és megérti a rendszer által kiküldött eseményeket továbbítani fogja a beállítások szerint az ügyfél és / vagy a távfelügyelet felé.

Mik az előnyei?

 • Egyszerűbb
 • Megbízhatóbb
 • Gyorsabban telepíthető
 • Szélesebb körű szolgáltatást kínál
 • Gyorsabban történik a kommunikáció

Közvetlen vezérlés

A Közvetlen vezérlés még fejlettebb megoldás, mert ilyenkor az átjelző / kommunikátor nem csak az eseményeket veszi át a központtól, hanem a kezelőn elérhető funkciók egy része is elérhetővé válik, azaz ez már egy kétirányú kommunikáció.

Mit nyertünk még ezzel a megoldással?

 • Még több szolgáltatást, pontosabban
 • A teljes rendszer vagy valamelyik partíció élesíthető vagy kikapcsolható a felhasználói kód segítségével (azzal, amit a kezelőn is beütnénk)
 • Automatikus partíció és zóna feltérképezés
 • A feltérképezett zónák állapotának érzékelése
 • Zóna kiiktatása
 • Nem szükséges kulcsos kapcsolóként bekötni egy kimenetet az  élesítés / hatástalanítás céljából

  Milyen Okos megoldásokat használhatunk ki a Trikdis kommunikátorokkal?

  Eszköztől függően a Trikdis okos kommunikátorok és a Trikdis okos riasztó központok rendelkeznek egy vagy több kimenettel. Ezeket a kimeneteket irányításra lehet használni: kapu vagy garázsajtó nyitás, fűtés, öntöző vagy világítás irányítás stb. rendelhető hozzájuk. Kiegészítve ezeket néhány érzékelővel, pl fény, folyadékszint, hőmérséklet érzékelő, már egyszerűbb okos otthon rendszert állíthatunk össze, amiben a kommunikátor bemenetét pedig visszajelzésként (pl nyitva van a kapu vagy a garázs) használhatjuk.

  Melyik Trikdis átjelző / kommunikátor eszközök "beszélnek" riasztó központ nyelvén?

  *A közvetlen vezérelhető típusokat aláhúzással emeltük ki

  Ethernetes és egy GSM megoldást kínál a Trikdis, ami a népszerű gyártók, azaz Paradox, DSC, Pyronix, UTC Interlogix (Caddx), Innerrange, Honeywell és Texecom, Crow nyelvén beszélnek, amivel a telepített riasztórendszerek 95+ százalékával kompatibilis ez a megoldás.

  Nem találod a listában a saját rendszered? Az E16T kommunikátor bármilyen egyéb riasztó központhoz illeszthető TIP RING csatlakoztatással..

  Nem találod a listában a saját rendszered? A G16T kommunikátor bármilyen egyéb riasztó központhoz illeszthető TIP RING csatlakoztatással.

  A Trikdis G16 és a G16T 2G, 3G, 4G modemmel is rendelhető. Mivel egységnyi adatkapcsolat díja nagyságrendekkel több mint a vezetékes internet kapcsolaté, ezért a kommunikátorokat további Wifi-s RS485 modullal kiegészítve vagy Ethernetes RS485 modullal kiegészítve mobil adat forgalom csökkenés érhető el a kommunikáció biztonságának növelése mellett. Ez egyértelműen a jövő szteenderd megoldása lesz.

   Címkék riasztó, riasztó központ, kommunikátor, átjelző, adatbusz, soros port, közvetlen vezérlés


   Kapcsolódó írások

   Protegus mobil és webes alkalmazás

   • 2018. 01. 27.

   A Protegus márkanév a Trikdis gyártó termékeihez tartozó felhasználóknak szánt szolgáltatás. A legkorszerűbb megoldás okos riasztókhoz. Letisztult modern alkalmazás minden platformra, ami minden eseményről tájékoztat és akár teljes irányítást biztosít a felhasználó számára.

   Olvass tovább...

   Bemutatkozik a Trikdis gyártó

   • 2018. 07. 27.

   A TRIKDIS márkát 1996-ban alapították a Kaunas Műszaki Egyetem kutatói a "Jungtis" biztonsági céggel közösen, azzal a célkitűzéssel, hogy megbízható és gyorsan telepíthető riasztó kommunikátorokat fejlesszenek, amik segítik a biztonsági cégek növeked..

   Olvass tovább...

   Közvetlen vezérlés a DSC PowerSeries panelekhez

   • 2018. 06. 26.

   Új fejlesztés: közvetlen vezérlés a DSC PowerSeries panelekhez

   Olvass tovább...

   Termékmegjelenés - Trikdis W485 (W17U) Wifi RS485 modul

   • 2019. 01. 30.

   A Trikdis W485 egy Wifi-s RS485 modul: elsődleges csatornaként szolgál IP alapú átjelzés és kommunikáció céljából.

   Olvass tovább...

   Regisztráció és céglogó beállítás a Protegus alkalmazásban

   • 2019. 03. 06.

   Ebben a bejegyzésben lépésről-lépésre bemutatjuk a Protegus rendszerbe történő telepítői regisztráció folyamatát és a saját céglogó beállítását. Az egész nem tart tovább 5-10 percnél.

   Olvass tovább...

   Még nem ismered a Trikdis-t? A legfontosabb információk röviden

   • 2019. 08. 28.

   Nem hallottad még a Trikdis és Protegus neveket? Összeszedtük a legfontosabb termékeket és funkciókat, amivel érdemes megismerkedni a márka kapcsán.

   Olvass tovább...

   Kapcsolódó termékek

   Trikdis W485 Wifi-s (RS485) modul

   Trikdis W485 Wifi-s (RS485) modul

   A W485 (így is megtalálhatod: W17U) egy Wifi-s modul, amellyel vezeték nélküli internetes kommunikációs csatornával bővíthetőek a Trikdis okos eszközei. A GSM /..

   14 900Ft Nettó: 12 417Ft

   Trikdis E485 (RS485) Ethernet modul

   Trikdis E485 (RS485) Ethernet modul

   Az E485 egy Ethernet modul, amellyel vezetékes internetes kommunikációs csatornával bővíthetőek a Trikdis okos eszközei. A GSM / IP csatornákon működő G16, G16T..

   14 900Ft Nettó: 12 417Ft

   G16 GSM IP okos kommunikátor

   G16 GSM IP okos kommunikátor

   Az G16 riasztás átjelző, GSM / IP kommunikátor képes együttműködni Paradox, DSC, Pyronix, UTC Interlogix (Caddx), Innerrange, Honeywell és Texecom, Crow és egyé..

   36 900Ft Nettó: 30 750Ft

   E16 Ethernet okos kommunikátor

   E16 Ethernet okos kommunikátor

   Az E16 riasztás átjelző, IP alapú ethernetes kommunikátor, képes együttműködni Paradox, DSC, Pyronix, UTC Interlogix (Caddx), Innerrange, Honeywell és Texecom, ..

   25 900Ft Nettó: 21 583Ft

   SM1 4 eres tűz érzékelő átalakító interfész

   SM1 4 eres tűz érzékelő átalakító interfész

   Interfész modul 2-eres tűzérzékelő csatlakoztatására 4-eres érzékelő csatlakozási sémát használó vezérlő panelekhez. Az SM1 interfész modult a vezérlőpanelek be..

   2 290Ft Nettó: 1 908Ft

   TM17 iButton reader elektronikus kulcs olvasó CG17-hez

   TM17 iButton reader elektronikus kulcs olvasó CG17-hez

   A TM17 memória kiolvasó CG17-hez kapcsolható RS 485 adatbuszon keresztül csatlakozik, legfeljebb 1 km távolságban. A TM17 iButton reader elektronikus kulcs olva..

   -1Ft Nettó: -1Ft

   CRP2 SERIAL (soros) összekötő kábel Paradox vagy Secolink központhoz

   CRP2 SERIAL (soros) összekötő kábel Paradox vagy Secolink központhoz

   Gyári soros port csatlakozóval ellátott kábel a G16 GSM, E16 Ethernet (korábban E10, E14) és T16 rádiós átjelző / kommunikátorok és Paradox vagy Secolink riaszt..

   1 990Ft Nettó: 1 658Ft

   CRP4 SERIAL (soros) összekötő kábel Texecom központhoz

   CRP4 SERIAL (soros) összekötő kábel Texecom központhoz

   Gyári soros port csatlakozóval ellátott kábel a G16 GSM, E16 Ethernet (korábban E10, E14) és T16 rádiós átjelző / kommunikátorok és Texecom riasztó központok (P..

   1 990Ft Nettó: 1 658Ft

   E14 Ethernet okos kommunikátor

   E14 Ethernet okos kommunikátor

   Az E14 riasztás átjelző, IP alapú ethernetes kommunikátor, képes együttműködni Paradox, DSC, Caddx, Pyronix és egyéb gyártók riasztórendszereivel, közvetlenül a..

   -1Ft Nettó: -1Ft