Dual path - redundáns csatorna megoldások a Trikdistől

Dual path - redundáns csatorna megoldások a Trikdistől

A Trikdis 2019-ben jelentette be a WiFi-s W485 és Ethernetes E485 modulokat, amik nem önálló átjelzőként, hanem egy meglévő átjelző mellé szánt párhuzamos, redundáns kommunikációs csatornaként használható eszközök.

A koncepció a Dual path - redundáns csatorna mögött az, hogy egy GSM vagy rádiós átjelzés mellé, egy alacsony árú és gyakorlatilag külön díjat nem igénylő vezetékes internetet használó modult helyezhetünk, amivel

  1. normál körülmények között kiválthatjuk a magas költségű mobil adatkapcsolat díját,

  2. növelhetjük az kommunikáció biztonságát a másik csatorna használatával,

  3. gyorsabb kommunikációt érhetünk el (pl. egy 2G átjelzéshez képest).

A fenti eszközök elsősorban a Trikdis G16, G16T GSM átjelzőkhöz, az integrált GSM átjelzővel rendelkező SP231 riasztó központho és a T16 rádiós átjelzőhöz kapcsolható.

Az alábbi példa a leggyakoribb esetet mutatja, amelyben egy már telepített TRIKDIS GSM átjelzőt feltételezünk a riasztó központ mellett. Jellemzően nem áll rendelkezésre behúzott Ethernet kábel a riasztó központ dobozában*, ezért a WiFi-s W485 kerül be a dobozba (itt pedig feltétel a megfelelő WiFi jelerősség). A GSM átjelző és a WiFi-s modul RS485-ön keresztül kommunikál, ami különösebb beállítást nem igényel.
* új építés vagy felújítás során ezt akkor is érdemes kiépíteni, ha azonnal nem lesz használva a vezeték

A W485 vagy E485 mindaddig elsődleges csatornaként továbbítja az üzeneteket, amíg biztosított a kommunikáció. Hálózati vagy áramellátás hiba esetén a vezetékes internet szolgáltatás megszűnik és a kommunikáció átvált az eredeti GSM vagy rádió átjelzésre.

Címkék:


Kapcsolódó írások

Kapcsolódó termékek