ÁFA mentes vásárlás EU ügyfeleknek

EU adószámmal rendelkező (nem Szlovákiai) cégek esetében lehetőség van nettó áron árut vagy szolgáltatást vásárolni, amennyiben a törvényi előírásoknak megfelelnek.

"A közösségi (uniós) adószám Magyarországon a HU előtagból és az adószám első 8 számjegyéből áll; birtokában és használatával érvényesül a célországi adózásként ismert Európai Uniós irányelv, amely szerint a közösségi kereskedelmi kapcsolatok során az adót a beszerző fizeti meg."
A magyarországi adószám megléte nem jelenti azt, hogy az adószám közösségi adószám is, ezért azt kérjük, ellenőrizd a VIES rendszerben.
A közösségi adószámot az adott ország adóhivatalától kell igényelni, az igénylés ingyenes, a részletekről egyeztess a könyvelőddel.

Az első lépés, hogy az EU adószám érvényességének ellenőrzése, ugyanis csak ennek birtokában lehetséges az ÁFA mentes számlázás.

A VIES rendszer szerint érvényes, de hiányos adatokkal szereplő adószámot nem fogadjuk el, kérjük gondoskodj róla, hogy minden szükséges adat megjelenjen a VIES rendszerben.

A vásárlás másik fontos feltétele, hogy harmadik fél (futár, szállítmányozó) által igazolható legyen, hogy a megrendelt termék a vásárló székhelyére vagy telephelyére lett kiszállítva. A szabályosság érdekében, ezért csak futárral való szállítás lehetséges, személyes átvétel nem megoldható!

A gördülékeny ügyintézés érdekében tehát a regisztrációkor kérjük, pontosan add meg a céges adataid, szállítási címnek a cég szék- vagy telephelyét add meg.

A leírás részét képezi az oldalon közzétett Általános Szerződési Feltételeknek