Termékmegjelenés - Trikdis W485 (W17U) Wifi RS485 modul

  • 2019.01.30
Termékmegjelenés - Trikdis W485 (W17U) Wifi RS485 modul

A koncepció egyszerű. Ha adott a vezetékes internet, de nincs a riasztóhoz behúzva az Ethernet kábel, akkor ezt egy vezeték nélküli Wifi-s megoldással lehet legkönnyebben áthidalni. A W17U ezt teszi. Hiánypótló  a maga nemében.

Elsősorban a mobil hálózatot használó GSM / IP átjelző G16 és G16T kiegészítőjének szánjuk, ahol az események átvitele és az irányítás is működik a W17U-n keresztül.

Az elképzelés az, hogy a W17U a magasabb díjazású gsm modul adatkapcsolatát váltsa ki a vezetékes internetes hálózattal, gyakorlatilag minden kommunikációt átvállalva az átjelzőtől. Az internet kapcsolat megszakadása esetén, ami pl. áramszünet esetén a modem és a router kiesésével borítékolható, a mobil adathálózatot használó GSM átjelző / kommunikátor visszaveszi a kommunikációt, amíg a normális állapot magától helyreáll vagy az üzemzavart elhárítják. Fordított esetnél, amikor a mobil hálózat kapcsolatával történik valami nem várt esemény, amire azért a leggyakoribb példa a mobilegyenleg feltöltésének elmulasztása, minden működhet tovább a W17U vezeték nélküli internetes modulon keresztül.

A fentieken kívül a megjelenésekor még az SP231(v2) riasztós központ és a T16 rádiós átjelző kiegészítőjeként használható, azonban itt csak az események átvitelét tudja megvalósítani.

A főbb technikai adatok

A W485 a riasztó rendszer vagy kommunikátor felé RS485 porton keresztül kommunikál. Onnan veszi a működéséhez szükséges áramot is (10-28V DC), nyugalmi állapotban 100 mA, átvitel közben 200 mA az áramfelvétele. Ahogy az a Trikdis más eszközeinél, itt is eszközönként legalább két kommunikációs csatorna áll rendelkezésre és a modul párhuzamosan kommunikál a modul a monitorozó távfelügyelet és a tulajdonos / felhasználó felé a az ingyenes Protegus Mobil / Web alkalmazáson keresztül a szokásos protokollok egyikén: TCP/IP vagy UDP/IP.

A Wifi átvitelben legfeljebb N-es protokoll (802.11 b/g/n) 2.4 GHz áll rendelkezésre, de mivel az átküldött csomagok kByte nagyságrendbe tartoznak, így ez is bőven elegendő. A titkosítást a Protegus felhő szerverrel egy szokásos hat jegyű kulcs, a Wifi hálózattal, a manapság sztenderdnek számító WPA, WPA2, WPA mixed módok végzik. Lehetőség van fix IP-t használni, de aki nem szeretne bajlódni, annak rendelkezésre áll a dinamikus címkiosztás (DHCP) is.

Címkék:


Kapcsolódó írások

Kapcsolódó termékek